De Honden Ovulatietest

Pro-active

 

 De ovulatie testen zijn erg gemakkelijk in gebruik en de kosten ervan zijn laag. Een positief resultaat wil zeggen dat de teef een ovulatie heeft. De test verkleurd van rose naar blauw, paars, aubergine of zwart bij een positief resultaat.

Wanneer de test verkleurd naar een terracotta kleur is dat het bloed van de teef op de test zelf. Er mag absoluut geen bloed op de test komen dit geeft een verkeerde uitslag van de test. Tevens is het ook belangrijk dat u het rose gedeelte van de test niet direct aanraakt

Je kan opnieuw testen maar zorg ervoor dat de teef eerst plast om alle bloedresten te verwijderen.  Ook kan de vagina aan de buitenkant worden schoongemaakt met een schoon hiervoor geschikt doekje.

Elke test is anders en ook elke teef is anders.

 Foto 1                               Foto 2                              Foto 3

* Zoals foto 3 (rechts) het verkleuren van de hoekjes van de test wil zeggen dat u positief resultaat krijgt binnen ongeveer 48-72 uur. 

Wanneer u de test wilt behouden zorg dan dat het gekleurde gedeelte wordt afgedekt door een plakbandje. u kunt dan vergelijken met de andere dagen, noteer de datum erbij!

De test kan gebruikt worden vanaf dag 1 maar wij zelf beginnen rond de 5e dag hiermee.

Sommige teven hebben een vroege ovulatie op dag 3 en sommige op dag 25! Om zeker te zijn wanneer de ovulatie plaats vindt raad ik u aan om elke dag te testen.

 

Een voorbeeld van een positieve test.

 

 

De ovulatie duurt normaal ongeveer 48 – 72 uur, dat betekend dat je een positief resultaat zult krijgen in 2-3 dagen.

De eitjes zullen ongeveer 48 uur leven en dus het sperma opnemen. U kunt zo vaak als u wilt de teef laten dekken tijdens en 48 uur na de ovulatie.  Ook voor de ovulatie heeft u kan op bevruchtig. Dit heeft te maken met de levensduur van het sperma.

– Dit is wederom voor elke teef verschillend.

TIP

Zorg dat u testen al in huis hebt voordat uw teef loops wordt. Wacht dus niet tot uw teef al een aantal dagen loops is de pakketservice doet altijd hun best maar kan door omstandigheden zoals drukte, feestdagen, weekend net wel eens wat langer duren. Normalite is de pakketpost 1 a 2 dagen

Uitzonderingen

– Wanneer uw teef een infectie of bacterie bij zich draagt kan het resultaat afwijken daarom raden

wij aan dit in het begin stadium van de loopsheid te testen bij uw dierenarts.

– wanneer uw teef medicijnen gebruikt.

– wanneer het bloed van de teef op strip komt zal de test afwijken.

– wanner u de testen niet op de juiste manier bewaard.

Voor meer informatie en/of advies kunt u altijd contact met ons opnemen via info@hondenovulatietest.nl

en vergeet natuurlijk niet de puppy foto’s naar ons toe te zenden.

Succes

Team Pro-active